První Bodovací Turnaj Mládeže ČR dorostu nové sezony 2015/2016

13.09.2015 23:15

První letošní republiková "bodovačka" se odehrála v sobotu 12.září v Praze a tak se turnaje zúčasnili tři dorostenci našeho oddílu (Filip Mikulejský , Adrian Assar a David Záhrubský ) a jeden náš odchovanec , který v letošní sezóně bude nastupovat za oddíl AC Sparta Praha (Filip Strejc ) .

Turnaje se zúčastnilo 137 dorostenců !!!!!! ze všech krajů ČR . Naši 3 dorostenci se tak museli zúčastnit kvalifikace kde  ale v těžké konkurenci nevybojovali postup do další fáze turnaje (nejlepších 32 ) . 

Mohli tak jen nastoupit jenom do soutěže útěchy kde se nejvíce dařilo Adrianovi Assarovi , který postoupil do třetího kola a tam podlehl až v pátem setu Janovi Mokřejšovi ze Sokolu Hradec Králové .

V hlavním turnaji  se pak nadmíru dařilo našemu odchovanci Filipu Strejcovi , který je díky svému postavení na republikovém žebříčku dorostu, nasazený přímo do hlavního turnaje . V základní skupině nejdříve porazil těsně Dominika Bělohlávka z Chocně , prohrál s Janem Vašíčkem z Ostravy a jasně přehrál Radima Baka z Lanškrouna .  Díky jedné porážce ve skupině postoupil až z druhého místa ve skupině a v osmifinále mu tak los přisoudil prvního nasazeného a hlavního favorita celého turnaje Vlastimila Bubna , který má za sebou i extraligové zkušenosti .  Filip Strejc se ale vyprovokoval ke skvělému výkonu a zvítězil 3 :1 !!! .
Ve čtvrtfinále pak jasně přehrál Jana Žaloudíka z Karlových Varů 3:0 a vybojoval si tak postup do semifinále celého turnaje . Tam bohužel nestačil na Havířovského Mikolášika a prohrál 1:3 .  Získal tím , ale svoji první medaili na republikovém turnaji  a hned k ní přidal druhou  !!!!!! , když se spolu s Ondřejem Lapčíkem ze Zlína  probojoval až do finále čtyřhry .

Gratulujeme Filipovi a samozřejmě poděkování všem našim hráčům za dobrou reprezentaci našeho oddílu .

Zpět