Letošní první Bodovací Turnaj Mládeže ČR dorostu

14.09.2014 22:34

První letošní republiková bodovačka se odehrála 13.září v Praze a tak se turnaje zúčasnili hned čtyři dorostenci z našeho oddílu.  Ondřej Procházka, Jakub Jílek , Filip Mikulejský a Filip Strejc . Nikdo z našich hráčů  nebyl v turnaji nasazený a tak se museli všichni zúčastnit kvalifikace , kde se více jak 120 hráčů utkalo o 16 postupových míst.  Postoupit z kvalifikace se podařilo jen Filipu Strejcovi,  když všechny zápasy kvalifikace vyhrál 3:0  .

V soutěži útěchy se pak dařilo jenom Jakubovi Jílkovi,  který postupem do třetího kola získal cenné body do republikového žebříčku .

V hlavním turnaji  Filip Strejc potvrdil že má v současnosti výjimečnou formu . V základní skupině zvítězil nejdříve 3:2 nad Michale Bútorou (Kotlářka Praha ,  16 hráč dorosteneckého žebříčku ČR   ) .pak podlehl v další pětisetovém zápasu Jakubu Pilchovi (TJ  Třinec ) a v závěrečném zápasu skupiny pak porazil 3:2 Karla Bráta ( TJ Sokol Hradec Králové , 6 hráč dorosteneckého žebříčku ČR ) . Vybojoval tak postup ze skupiny mezi 16 nejlepších ( ze druhého místa za prvním Karlem Brátem)  . 

V závěrečné vyřazovací části turnaje mu los přisoudil 7 hráče dorosteneckého žebříčku ČR ---> Vlastimila Bubna z TJ Sokol Hradec Králové. Všechny tři sety byli vyrovnané , ale soupeř měl v koncovce setů navrch a zvítězil 3:0 .

Postup mezi nejlepších 16 hráčů je skvělým výsledkem .

Celkové výsledku turnaje naleznete na  https://www.ping-pong.cz/turnaje-mladeze/btm-cr-dorostu-a-nejmladsiho-zactva/

Ukázka ze zápasu Filip Strejc (TTC Kladno ) - Michal Bútora (Kotlářka Praha ) 3:2

Zpět