Filip Strejc zazářil v SATELITE TOUR 2014

29.08.2014 14:30

Na začátku letošní sezóny se odehrál 22. ročník mezinárodní soutěže mládeže ve stolním tenisu SATELITE TOUR 2014.
Prvního turnaje v Havířově (21-22.srpna 2014 ) a druhého turnaje v Hluku (24-25.srpna 2014 ) se z našeho oddílu zúčastnil náš nejlepší dorostenec Filip Strejc.
Jedná se o jeden z největších turnajů mládeže pořádaného v České Republice , za účasti hráčů z ČR , Slovenska , Ruska , Běloruska a Kazachstanu (druhého turnaje v Hluku se zúčastnilo 356 účastníku z toho 85 v nejpočetnější kategorii dorostenců).
V každém turnaji se první den hrají soutěže družstev (v každém teamu jeden mladší žák , jeden starší žák a jeden dorostenec ) a druhý den pak následuje soutěž jednotlivců .


 

Filip Strejc nastoupil spolu s Filipem Černotou (Sparta Praha) a Richardem Šiklem (SK Přerov ) pod hlavičkou mužstva OMEGA "B". V mezinárodní konkurenci více jak 30 mužstev se rozhodně neztratili . Jak v Havířově tak v Hluku se probojovali do čtvrtfinále,  kde podlehli jednou reprezentaci Slovenska 0:3 a jednou reprezentaci ČR 1:2 .

Filip Strejc však nejvíc zazářil v individuální části turnajů a to i přesto že nebyl mezi nasazenými hráči. 
V Havířově se Filip probojoval do finálového pavouka z prvního místa kvalifikační skupiny po rozhodujícím zápase s Michalem Mikolášikem (Baník Havířov a člen širšího kádru reprezentace ČR ) neskutečným obratem v pátém setu. Za stavu 1:10 již neprohrál jediný míček a po odvrácení 9 mečbolů a vyhraných 11 míčkách v řadě za sebou zvítězil 12:10 !!!!    

V Hluku se pak Filipovi podařilo zvítězit v rozhodujícím zápase základní skupiny nad Tiborem Špánikem ( třetím hráčem dorosteneckého žebříčku Slovenska a členem Slovenské reprezentace ) po velkém boji 3:2 na sety a tím opět postoupil z prvního místa.  Neztratil se však ani ve finálovém pavouku kde mezi 32 nejlepšími nejdříve porazil Lukáše Hobla z KST Cheb 3:1 a v osmi-finále pak Šimona Gemela ze Slovenska 3:2.  Mezi osmi nejlepšími bohužel nešťastně prohrál v pětisetovém zápasu s reprezentantem Běloruska - Andrejem Carochinem a zůstal tak těsně bez medaile . Celkové umístění 5-8 na mezinárodním turnaji tohoto kalibru je jeho dosavadním největším individuálním úspěchem a skvělou reprezentací našeho oddílu TTC Kladno. Jen tak dál.

Celkové výsledku turnaje v Hluku naleznete na https://www.sporthluk.uh.cz/?p=1301

Čtvrtfinále družstev v Havířově 21.srpna 2014 .

Filip Strejc (OMEGA "B") - Tomas Kopanyi (Reprezentace Slovenska) 1:3

Čtvrtfinále turnaje  jednotlivců dorostu v Hluku 25.8.2014 . Filip Strejc (TTC Kladno ) - Andrej Carochin (Reprezentace Běloruska) 2:3

Zpět