Výsledky z MČR mladšího žactva

16.05.2012 15:36

Nela Jiráková se na Mistrovství České republiky neztratila. Do prvního zápasu s Barborou Polívkovou z SKST Vlašim 10. nasazenou hráčkou  nastoupila Nela s lehčí trémou a trochu roztřesená a bohužel ji to trápilo po celý zápas. Nakonec jej prohrála 1:3 (-8,-6,9,-3),. 

V dalším pavouku o 16-32 místo se Nele dařilo viditelně lépe. V druhém zápase již byla nervozita pryč a Nela se pustila do soupeřky Barbory Frankové z TJ Lomnice hned od úvodu. Po několika prvních míčcích bylo vidět, že soupeřku jasně přehrává. A tak první vítězství na MČR na sebe nenechalo dlouho čekat Výsledek 3:0(4,5,6). 

Ve třetím zápase to již bylo těžší, protože narazila na Terezu Špačkovou z TTC Litoměřice 20. hráčku republikového žebříčku. Nela posílená prvním vítězstvím a dobrou rozehrou před zápasem ze sebe schodila nervozitu a začala hrát bez zábran. Soupeřka byla zaskočená pestrou hrou a především výborným podáním, ze kterého Nela získávala rychlé body. Zápas se lámal v druhém setu, který nakonec Nela vyhrála 16:14. Ve třetím setu po úžasném začátku vedla Nela 6:1, ale pak jako kdyby se začala bát vítězství a tak soupeřka snížila na 6:5. Nela se naštěstí uklidnila a zápas dovedla do vítězného konce 3:0 (5,14,8) 

Čtvrtý zápas s Annou Matějovskou 14. hráčkou republikového žebříčku byl již nad její síly. Nela již viditelně spokojená s předchozími výsledky "zazlobila" pouze v druhém setu, který vyhrála 11:8. A tak s výsledkem 1:3 (-7,8,-8,-5) se Nela rozloučila s Mistrovstvím ČR. Doufejme, že na příštím nebude Nela chybět. Ale to už bude mezi staršími žákyněmi. Každopádně gratulujeme k vynikajícímu výsledku.

Zpět